Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σας καλούμε λοιπόν να επανορθώσετε

ΝΙΚΟΣ ΓΕΡΑΛΗΣ
Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων &
Κηδεμόνων Λυκείου Λίμνης
Στις 26/3/2011 συνεδρίασε η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου μας, με θέματα συζήτησης:
1.- Γνωμοδότηση επί του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου έτους 2011 &
2.- Προτάσεις των μελών επί γενικών θεμάτων, σύμφωνα και με τη σχετική πρόσκληση.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης, όσοι έλαβαν το λόγο εξέφρασαν παρατηρήσεις, διαφοροποιήσεις και κατέθεσαν και προτάσεις, που δεν περιλαμβάνονταν στο σχέδιο του Τεχνικού Προγράμματος, το οποίο επιδόθηκε στα μέλη της Επιτροπής με την έναρξη της συνεδρίασης. Μάλιστα
ορισμένα μέλη εξέφρασαν την άποψη ότι αυτό θα έπρεπε να μας είχε επιδοθεί λίγες μέρες νωρίτερα, ώστε να είναι και ουσιαστικότερο το έργο της Επιτροπής Διαβούλευσης.
Σε ότι αφορά δε τη δική μας παρέμβαση, αυτή επικεντρώθηκε στην απουσία έργων σχετικών με τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων και ειδικότερα για το Γυμνάσιο - Λύκειο Λίμνης για το οποίο κατατέθηκε και σχετικό υπόμνημα από τον Λυκειάρχη κ. Αλεξίου Δημ.
Στη συνέχεια τοποθετήθηκα ειδικότερα στα έργα που προτείνονται για τη  Τοπική Κοινότητα Ροβιών όπου και κατοικώ. Συμμεριζόμενος δε τη μείωση των επιχορηγήσεων προς το Δήμο και , όπως ανέφερε και ο Δήμαρχος στην εισήγησή του, πρότεινα αντί των έργων "Επέκτασης φωτισμού" (σε εκτός του οικισμού περιοχή) και "Κατασκευή παιδικής χαράς", τα αντίστοιχα ποσά να διατεθούν για έργα σημαντικότερα, κατά τη γνώμη μου, όπως "Συντήρηση των δρόμων εντός του οικισμού" και "Κατασκευή αποχετευτικού ομβρίων" στο Βόρειο τμήμα του οικισμού, όπου βιώνουμε δύσκολες καταστάσεις όποτε βρέχει έντονα (το συγκεκριμένο έργο μάλιστα περιλαμβάνεται και στην σχετική απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Ροβιών).
Τέλος επί του δεύτερου θέματος κατέθεσα την πρόταση, να γνωμοδοτήσει η Επιτροπή να μην δοθεί αύξηση στα Δημοτικά Τέλη, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 29/3/2011.
Στις 29/3/2011 και στο δικτυακό τόπο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»!!!!!, (http://sites.diavgeia.gov.gr/dimosmantoudi_limni_ag_anna/ada/4Α1ΖΩΛ5-6)  αναρτήθηκε από το Δήμο το Πρακτικό της Επιτροπής Διαβούλευσης και εκεί αναφέρεται ότι η Επιτροπή "....Γνωμοδοτεί ομόφωνα υπέρ του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Άννας έτους 2011, σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα έργων.....", μάλιστα με ιδιαίτερα πομπώδη και εμφαντικό τρόπο γραφής!!!!!
κ. Δήμαρχε,
Επειδή το συγκεκριμένο πρακτικό είναι ανακριβές και δημιουργεί λαθεμένες εντυπώσεις στους αναγνώστες για το ρόλο της συγκεκριμένης Επιτροπής αλλά και για τον καθένα από εμάς που συμμετέχουμε, όχι ατομικά αλλά ως εκπρόσωποι φορέων και συμπολιτών μας,  σας καλώ να το αποσύρετε και να αναρτήσετε το πρακτικό με όλες τις καταγεγραμμένες απόψεις και το οποίο θα αποδίδει την πραγματικότητα, εφόσον βέβαια υπάρχει τέτοιο.
Γιατί ουδέποτε στη συνεδρίαση τέθηκε θέμα συμφωνίας με το προτεινόμενο σχέδιο ούτε υπήρξε και σχετική ψηφοφορία. Επίσης ουδέποτε κληθήκαμε με το τέλος της συνεδρίασης εφόσον τηρούνταν πρακτικά, να υπογράψουμε αυτά όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις. Το μόνο που υπογράψαμε ήταν η επιβεβαίωση της παρουσίας μας πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ώστε να φαίνεται η απαρτία του οργάνου.
Άλλωστε και η τοποθέτησή μου, όπως την παρουσιάζω παραπάνω, είναι διαφοροποιημένη από τη εισήγησή σας.
Είναι γνωστό ότι η συγκεκριμένη Επιτροπή είναι μόνο γνωμοδοτική και ουσιαστικό χαρακτήρα θα έχουν οι προτάσεις της όποτε θα λαμβάνονται σοβαρά υπ' όψη από εσάς και το Δημοτικό Συμβούλιο.
Πως όμως θα συμβαίνει αυτό;
Προσωπικά, θεωρώ σημαντικό μόνο το γεγονός ότι δίνεται η δυνατότητα σε εκπροσώπους φορέων να καταθέτουν τις απόψεις για τον τόπο τους συνολικά και απευθείας σε θεσμικούς παράγοντες, από το να μένουν αυτές πολλές φορές απλά μόνο κουβέντες σε ιδιωτικό επίπεδο, και για το λόγο αυτό άλλωστε συμμετέχουμε. Όμως και αυτό, με τον τρόπο που ενεργείτε μας το στερείτε κ. Δήμαρχε.
Σας καλούμε λοιπόν να επανορθώσετε και να δείξετε έμπρακτα ότι αναγνωρίζετε και σέβεστε τον πραγματικό ρόλο της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου μας.

ΝΙΚΟΣ ΓΕΡΑΛΗΣ
Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων &
Κηδεμόνων Λυκείου Λίμνης

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν