Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

εκδήλωση με θέμα την Αρχαία Κήρινθο

Ο Άγγελος Ριτσώνης παρουσιάζει τον χάρτη  των ευρημάτων
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26-1, το απόγευμα, στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Δημοτικού σχολείου Κηρίνθου ,η εκδήλωση με θέμα την Αρχαία Κήρινθο. Παρουσία αρκετού κόσμου που αψήφησε το κρύο και τη βροχή, έγιναν ανακοινώσεις σχετικά με τη πορεία του έργου και
των προσπαθειών της αρχαιολογικής υπηρεσίας και του Δήμου να δώσουν μια νέα ώθηση για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου. Μαζί μας ήταν  ο Δήμαρχος Ανέστης Ψαρρός με αρκετά στελέχη του Δήμου, ο πρώην Δήμαρχος Πρόδρομος Ενωτιάδης και αρκετοί εκπαιδευτικοί και μαθητές.
Ελύμνιος-Ριτσώνης σε απάντηση ερωτημάτων
Ο Δημήτρης Αποστόλου-Ελύμνιος οργάνωσε την παρουσία των ομιλητών και τους χαιρετισμούς. Ανάμεσα σε αυτούς ξεχωρίσαμε την τοποθέτηση του Δημάρχου για τον αγώνα που πρέπει να κάνει η Ελλάδα για να αναδείξει ανάμεσα στα συγκριτικά της πλεονεκτήματα με τις άλλες χώρες, αυτό του πολιτισμού της. Η Αρχαία Κήρινθος είναι ένα σημαντικό κομμάτι αυτού του πολιτισμού που πρέπει να πάρει τη θέση που της αξίζει.
Ο Δήμαρχος, ένθερμος υποστηρικτής του έργου
Ο αντιδήμαρχος Κος Κατζούρας και ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κος Βασίλης Καρατζάς στάθηκαν στην απόλυτη στήριξη του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας σε αυτή τη προσπάθεια, συγχαίροντας τον Άγγελο Ριτσώνη για το έργο του.
από τους χάρτες της περιοχής των ανασκαφών

Ακολούθως ο  κ. Άγγελος Ριτσώνης, ανέπτυξε το ιστορικό των ανασκαφών και την ιστορία της αρχαίας Κηρίνθου, με την προβολή διαφανειών  για τις επιφανειακές έρευνες που διενεργήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια στην Αρχαία Κήρινθο. Πάνω από 160 χρόνια παρατηρήσεων και ανασκαφών διαφόρων ξένων και ντόπιων αρχαιολόγων, περιμένουν τη σημερινή εποχή να δικαιωθούν , αναδεικνύοντας την Αρχαία Κήρινθο, αναστηλώνοντας και συντηρώντας τα ερείπια του κάστρου της.
Η κα Ελπίδα Ψαρρού
Η κα Ελπίδα Ψαρρού, Τοπογράφος, περιέγραψε την τοπογράφηση της περιοχής και οι αρχιτέκτονες κ. Παντελής Φελέρης και κα Μαρία Κοντάκη, επεσήμαναν την συγκριτική με άλλες περιοχές της Ελλάδας, σπουδαιότητα του έργου, μαζί με τους υπευθύνους επιστήμονες της ΙΑ εφορίας αρχαιοτήτων.


Το πρόβλημα της χρηματοδότησης της συνέχισης των ανασκαφών θα λυθεί με κοινή προσπάθεια του Δήμου και του Υπουργείου πολιτισμού, με ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ. Υπάρχει ήδη  ενδιαφέρον γερμανών αρχαιολόγων για τη συμμετοχή τους.



πολύς κόσμος παρακολούθησε την ενημέρωση

από πινακίδα που βρέθηκε στην περιοχή, κατάλογος πληρωμών...(και τότε)








βίντεο από την ομιλία του Άγγελου Ριτσώνη

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν