Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μετά απο 38 χρόνια... Αποχωρεί ο Ανέστης Ψαρρός- Αναλαμβάνει ο Γιάννης Στεργίου



Αποχωρεί από την εκλογική κούρσα ο Ανέστης Ψαρρός. Ηγέτης του συνδυασμού όπου θα διεκδικήσει και τον δημαρχιακό θώκο αναλαμβάνει ο αντιδήμαρχος Γιάννης Στεργίου.
Η είδηση κυκλοφορεί από καιρό, αυτό που παραμένει άγνωστο όμως είναι αν την ηγεσία ανέλαβε ο κ. Στεργίου έπειτα από συμφωνία των μελών του συνδυασμού ή προχωράει στην συγκρότηση ψηφοδελτίου ανεξάρτητα από τις επιλογές των συναδέλφων του της πλειοψηφείας.

Οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν τον κ. Ψαρρό να παραιτείται τους πρώτους μήνες του 2014 ώστε ο κ. Στεργίου να πάει στις εκλογές με «τον αέρα» του Δημάρχου. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε δυνατό αφού οι νυν σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν θέλουν να δεσμευτούν για τη στάση τους στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Έτσι ο Ανέστης Ψαρρός θα παραμείνει στη θέση του Δημάρχου και θα ολοκληρώσει τη θητεία του. 

Ο Ανέστης Ψαρρός ασχολήθηκε με τα κοινά από τις πρώτες εκλογές τις μεταπολίτευσης το Μάρτη του 1975 και ανέλαβε Δημοτικός Σύμβουλος Λίμνης 1 χρόνο μετά, ως πρώτος επιλαχών του συνδυασμού του Δημάρχου κ. Ριτσώνη. Έκτοτε η παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι αδιάλειπτη. Επανεκλέχτηκε το 1978 με το συνδυασμό του Νίκου Πανταζή όπως και το 1982. 
Το 1986 εκλέχτηκε με τον συνδυασμό του Μάριου Χρυσομάλλη ενώ το 1990 διεκδίκησε για πρώτη φορά τη Δημαρχεία της Λίμνης, δεν τα κατάφερε όμως και βρέθηκε στη δεύτερη θέση πίσω από τον Παρασκευά Κυπραίο. Το 1994 εκτέθηκε εκ νέου ως υποψήφιος Δήμαρχος γνωρίζοντας την ήττα αφου δεν κατάφερε να μπει στον 2ο γύρο καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι αυτή θα ήταν η τελευταία πράξη του Ανέστη Ψαρρού στα δημοτικά πράγματα, το 1998 σε ένα εντυπωσιακό came back μπαίνει στο ψηφοδέλτιο του κ. Δημήτρη Κατσίνη -στον Καποδιστριακό πλέον Δήμο Ελυμνίων- και παίρνει πάνω από το 50% των σταυρών του συνδυασμού!

Από τον Μάρτη του 2000, όπου ο κ. Κατσίνης παραιτείται για να κατέβει στις εθνικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, αναλαμβάνει τη θέση του Δημάρχου και με αυτή την ιδιότητα επανεκλέγεται στις εκλογές του 2002. 
Το 2006 έχασε τις εκλογές από τον κ. Μάρκου για να επανέλθει και πάλι ως Δήμαρχος στον  Καλλικρατικό Δήμο Μαντουδίου- Λίμνης – Αγίας Άννας κερδίζοντας τις εκλογές του 2010. 

Γεννήθηκε στο Μουρτιά Λίμνης και εξακολουθεί να μένει ακόμη εκεί. Είναι συνταξιούχος τοπογράφος     

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν