Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

GRV Evia Edition στον ξενώνα "ελαιώνα" στις Ροβιές


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
To enjoyEvia (Σύλλογος Τουριστικών Καταλυμάτων Βόρειας Εύβοιας) σας καλεί την Κυριακή 1 Μαρτίου 2015 και ώρα 5 το απόγευμα στον ξενώνα ελαιώνα στις Ροβιές.
Παρουσίαση της ελληνικής εικονική πραγματικότητα (GRV Evia Edition) με παραλίες, μονοπάτια, αξιοθέατα της Βόρειας Εύβοιας.
Είμαστε οι πρώτοι που χρησιμοποιούμε αυτή την τεχνολογία για τουριστική προβολή στην
Ελλάδα.
Χρησιμοποιώντας το Google Cardboard –ένα χαρτονένιο εργαλείο οι θεατές έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια εικονική πραγματικότητα. Δεν είναι απλοί, παθητικοί θεατές μιας φωτογραφίας. Ζουν μια εμπειρία.
«Μεταφέρονται» στην Βόρεια Εύβοια και το χαίρονται με όλες τις αισθήσεις τους. Βλέπουν 360 0 εικόνες και ακούν ήχους. Είναι στη μέση μιας σφαίρας.
Οι προγραμματιστές από την GDG Thessaloniki μας έφτιαξαν για εμάς μια εφαρμογή για Android τηλέφωνα για να προβάλουμε την περιοχή μας με μια παιχνιδιάρικη διάθεση.
Η πρώτη παρουσίαση έγινε στην έκθεση Grekland Panorama στην Στοκχόλμη Σουηδίας στις 13/15 Φεβ 2015 και κέρδισε τις εντυπώσεις.
Μικροί και μεγάλοι άνοιγαν διάπλατα τα μάτια και έβγαζαν επιφωνήματα χαράς. Αμέσως μετά ρωτούσαν που είναι αυτό , θέλω να πάω. Αυτό για εμάς, τα μέλη του enjoyEvia, είναι επιτυχία.
Υπήρξε μεγάλη δημοσιότητα (για παράδειγμα gtp, tourism today , Καθημερινή )πριν την έκθεση και μετά (Καθημερινή, Βήμα ) και από τοπικά μέσα επικοινωνίας (για παράδειγμα eviatop, eviain ).
Πρόγραμμα
Κυριακή 1 Μαρτίου 2015- Ξενώνας ελαιώνας Ροβιές
16:30-17:00 Προσέλευση
17:00- 17:15 Χαιρετισμός από Δήμαρχο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας
Κύριο Χρήστο Καλυβιώτη
17:15 – 17:45 Παρουσίαση εικονικής πραγματικότητας από Κυρία Μαρίνα
Βαλλή-enjoyEvia
• Επιλογή αυτού του εργαλείου
• Συμπεράσματα από συμμετοχή στην έκθεση
Grekland Panorama
• Η τουριστική πραγματικότητα της περιοχής μας
17:45 – 18:30 Επίδειξη του εγχειρήματος σε κάθε παραβρισκόμενο ατομικά με
τη βοήθεια του Google Cardboard
18:30 – 19:30 Ερωτήσεις-σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,