Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πεζοπορία στο "Κρυμμένο Μονοπάτι των Καταρρακτών"


Κυριακή, 26 Απριλίου 2015 με σημείο αφετηρίας το Δασικό Χωριό Παπάδων

Οι επισκέπτες θα τύχουν της φιλοξενίας των ντόπιων με προσφορά δωρεάν εδεσμάτων τόσο κατά την αφετηρία (πρωϊνό) όσο και κατά το διάλειμμα και το τέλος της ημέρας όπου θα ακολουθήσει παραδοσιακό στρώσιμο με φαγητό στο καζάνι.
Η Διεύθυνση Δασών και το Δασαρχείο Λίμνης αγκαλιάζουν την προσπάθεια και 4 έμπειροι
δασολόγοι θα παρέχουν περιβαλλοντική ενημέρωση κατά την διάρκεια της διαδρομής στους επισκέπτες που αναμένεται να ξεπεράσουν τους 250.
Δυνατή η παρουσία και του Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας, τα μέλη του οποίου, μετά την περσινή περιορισμένη συμμετοχή τους στην πεζοπορία μας, φέτος αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν στους Παπάδες (Δασικό Χωριό) για να βρεθούν με πούλμαν μαζί μας από την προηγούμενη μέρα για να περιηγηθούν στα υπόλοιπα μονοπάτια που προσφέρονται στην περιοχή.

Προσκεκλημένοι στην δράση μας θα είναι και οι Πολιτιστικοί, Ορειβατικοί, Περιβαλλοντικοί και Εθελοντικοί φορείς καθώς και ο έντυπος και ηλεκτρονικός Τύπος της Εύβοιας/Β. Εύβοιας όπου θα λάβει όλη την απαραίτητη πληροφορία προκειμένου να αναδείξει την προσπάθειά αυτή.

Οι επισκέπτες μας, φεύγοντας θα πάρουν μαζί τους τρίπτυχο περιηγητικό χάρτη της διαδρομής, με πληροφορίες για την περιοχή, τις παραδόσεις, τα έθιμα του χωριού και τις δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου καθώς και αναμνηστικά μπλουζάκια με αναφορά στην δράση.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παπάδων προσκαλεί όλους τους φίλους της φύσης και του χωριού να τον ακολουθήσουν στο "Κρυμμένο Μονοπάτι των Καταρρακτών" την Κυριακή, 26 Απριλίου 2015 με σημείο αφετηρίας το Δασικό Χωριό Παπάδων.

Καλή Αντάμωση

Μήκος Συνολικής Διαδρομής: 7 χλμ. 
Εκτιμώμενη Διάρκεια Πεζοπορίας: 5 ώρες
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριος

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,