Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πάλι εκλογές;Δε βαριέσαι!


Του Πάνου Β.

 Αυτή η Ελλάδα δεν σε αφήνει ποτέ να πλήξεις.
Το πιο ήσυχο μνημόνιο της τελευταίας πενταετίας ήδη έχει αρχίσει να μας καθορίζει. Σήμερα το πρωί πληρώσαμε με τη δόση μας τα καθυστερούμενα, περισσεύουν λέει και 500 μύρια για την ανάπτυξη και ετοιμαζόμαστε για το φθινόπωρο.
Ενώ λοιπόν το πλοίο με τους πρόσφυγες από τη Κω, κάνει ζιγκ ζαγκ στο Αιγαίο να πιάσει Θεσσαλονίκη ή Αθήνα, με προοπτική οι Σύριοι να πάρουνε το ΚΤΕΛ να πάνε Σκόπια, η εκλογολογία περιμένει τη τελική ανακοίνωση.
Στο καταπληκτικότερο σκηνικό της βουλής η κυβέρνηση να παίρνει στα μνημονιακά
νομοσχέδια 70% και ταυτόχρονα να χάνει τη δεδηλωμένη εξαιτίας των δικών της βουλευτών, ο πρωθυπουργός αναζητά την πολιτική σταθερότητα στις κάλπες.
Τρίτη φορά εκλογές μες το 2015 , με πολιτικό τοπίο θολό, αλλά τη μηδενική όρεξη του εκλογικού σώματος ξεκάθαρη. Η ψήφιση του «αριστερού» μνημονίου από όλους, σε πλήρη αντίθεση από τις προσδοκίες των εκλογών του Γενάρη, έχουν φέρει τα πάνω κάτω στο τι περιμένει κάποιος από τις επόμενες εκλογές: Τίποτα.
Από την άλλη δεν μπορεί η κατάσταση να μείνει έτσι, γιατί ο εκβιασμός ελλοχεύει από κάθε πολιτική πλευρά. Ας ξεκαθαρίσουμε λέει ο πρωθυπουργός και πολιτικά φαίνεται δικαιολογημένος. Έτσι κι αλλιώς το μπάχαλο της αντιπολίτευσης δεν φαίνεται ικανό να αντιμετωπίσει και να κερδίσει κάτι από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ ή ακόμα περισσότερο να δώσει κάποια διαφορετική ή εναλλακτική λύση.
Η τριετία είναι προδιαγεγραμμένη, η διαχείρισή της ουσιαστικά ανεπιθύμητη από οποιοδήποτε κόμμα και η ανάληψη της ευθύνης της ψήφισης του μνημονίου από το ΣΥΡΙΖΑ του δίνει και ένα μικρό πλεονέκτημα στο «εσείς τα κάνατε έτσι, εσείς να τα λουστείτε», σα προεκλογικό σύντομο λογοπαίγνιο.
Το προαπαιτούμενο για τις επόμενες εκλογές θα ήταν η απλή αναλογική. Θα ήταν η υποχρεωτική εξάντληση της τετραετίας με στόχο οι κυβερνήσεις συνεργασίας που θα προέκυπταν να εύρισκαν υποχρεωτικά τον κοινό δρόμο για τη πορεία της χώρας. Αυτή η ιδέα όμως φαίνεται να ανήκει σε μια άλλη Ελλάδα που δεν έχει φτιαχτεί ακόμα.
Το να διαταραχτεί η οικονομική ζωή της χώρας εξαιτίας των εκλογών μου φαίνεται πια ανέκδοτο. Ποια οικονομική ζωή, για ποιά χώρα μιλάμε;
Κι όμως. Γύρω μου ο κόσμος δείχνει ακόμα να ρουφά άπληστα τις εκπλήξεις των διακοπών του. Γνωστός, μου ανέφερε το εξής: Αγόραζε τα σουβλάκια προ μνημονίου χωρίς απόδειξη με 1.80 ευρώ. Μετά το μνημόνιο τα αγοράζει με 2 ευρώ, πάλι χωρίς απόδειξη. Όταν το επεσήμανε στον σουβλατζή του , αυτός του δικαιολογήθηκε: «Μα το ΦΠΑ πήγε 23%, δεν το κατάλαβες;;;».
Αυτή η χώρα δεν αλλάζει με τίποτα.

Δημοσιεύθηκε στο Σάββατο 22-8 στον Παλμό της Βόρειας Εύβοιας


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,