Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ο ΕΝΑΕΡΙΟΣ συμπαραστέκεται στους πρόσφυγες


   Χτες, 29/03/2016 παραδώσαμε την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πηλίου «ΕΝΑΕΡΙΟΣ» και που προσέφεραν οι κάτοικοι του Πηλίου και των γύρω περιοχών, για τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν βρει καταφύγιο στο πρώην στρατόπεδο της Ριτσώνας. Η κίνηση αυτή έγινε στα πλαίσια της αλληλεγγύης αλλά και της εκρίζωσης της ξενοφοβίας και των ρατσιστικών αντιλήψεων που καλλιεργείται  στους Έλληνες από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και που είναι αδιανόητο να πιάνει τόπο σε έναν λαό όπως ο δικός μας, που γνώρισε και ακόμη γνωρίζει τι σημαίνει προσφυγιά και μετανάστευση!
   Κόντρα λοιπόν σε αυτό το ρεύμα, οι κάτοικοι κυρίως του Πηλίου και  της Βλαχιάς έστειλαν
ένα ισχυρό μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης το οποίο πολλοί πίστευαν πως δεν υπήρχε. Τους αξίζουν ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ!
   Από τη μεριά μας, για την δικαιότερη και απ' ευθείας διανομή των πραγμάτων, βοήθεια μας προσέφερε το ΠΑΜΕ Εύβοιας με ένα από τα μέλη του, τη Σάμια Βασιλάκη που επισκέπτεται και βοηθάει σχεδόν καθημερινά τους ανθρώπους εκεί και που γνωρίζει την αραβική γλώσσα. Τα είδη όπως προείπαμε, διανεμήθηκαν άνθρωπο τον άνθρωπο και εκεί που πραγματικά υπήρχε αμεσότερη ανάγκη, παρότι οι συνθήκες και η οργάνωση της καθημερινής διαβίωσης τους, είναι άθλιες. Υπάρχει άμεση ανάγκη έμψυχου προσωπικού να οργανώσει και να διανείμει σωστά και δίκαια τα πράγματα που συγκεντρώνονται από τους συλλόγους, τα σωματεία τους φορείς και μεμονωμένους ανθρώπους. Σίγουρα χρειάζεται υπεύθυνο προσωπικό στο συγκεκριμένο χώρο για την σωστή διαχείριση των υλικών που προορίζονται για τους πρόσφυγες και σίγουρα αν θέλουμε την ανθρώπινη διαβίωση τους πρέπει η κυβέρνηση και η Ε.Ε. να εφοδιάζει τα κέντρα φιλοξενίας με τα είδη πρώτης ανάγκης, τουλάχιστον  ώσπου να καταφέρουν οι άνθρωποι να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη. Τις βραδινές ώρες χρειάζεται τουλάχιστον ένας γενικός ιατρός για τους σχεδόν χίλιους ανθρώπους, για τα μικρά παιδιά, τις εγκυμονούσες, τους αρρώστους και διαβητικούς που διαβιούν σε αυτές άθλιες συνθήκες, μέσα στο κρύο, την υγρασία, την βροχή, τα κουνούπια, τις λάσπες κλπ. 
   Ζητάμε από τους φορείς και όποιον άνθρωπο νοιώθει την ανάγκη να βοηθήσει, να επικοινωνήσει μαζί μας, καθότι πλέον γνωρίζουμε ως ένα σημείο, ποιες οι βασικές ελλείψεις και ο αμεσότερος τρόπος να φτάσει η βοήθεια, τουλάχιστον στο χώρο φιλοξενίας της Ριτσώνας. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως άμεση ανάγκη για τους πρόσφυγες του συγκεκριμένου κέντρου είναι τα παρακάτω: παπούτσια (ενηλίκων και παιδικά), είδη υγιεινής (σαμπουάν, σερβιέτες, παιδικές πάνες, απορρυπαντικά), παιχνίδια για παιδάκια καθώς και άλλα είδη που χρειάζεται μια οικογένεια για την καθημερινή υγεία και υγιεινή του!
   Να ανοίξουν τώρα τα σύνορα!
   Να υπάρξει μέριμνα ώστε να μεταφέρονται οι Σύριοι πρόσφυγες από την πρώτη χώρα εισόδου (Ιορδανία, Λίβανος, Τουρκία), απ' ευθείας στις χώρες επιθυμίας τους, δίχως την χρονοτριβή, τους κινδύνους και τους πνιγμούς που τους επιφυλάσσει αυτή η Οδύσσεια!
   Δεν εφησυχάζουμε! Την ίδια στιγμή που συνεχίζουμε να μαζεύουμε είδη πρώτης ανάγκης, πρέπει παράλληλα να έχουμε ξεκάθαρο στο νου και στην καθημερινή μας πρακτική, πως αν δεν σταματήσουν όλοι αυτοί οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι με την έμμεση ή άμεση συμμετοχή και της χώρας μας, που ξεριζώνουν όσους τουλάχιστον δεν σκοτώνουν, δεν θα σταματήσουν τα καραβάνια της προσφυγιάς και της μετανάστευσης. Οι «ειρηνευτικές και πολιτισμένες» τους βόμβες καταστρέφουν χώρες, πολιτισμούς, λαούς!
Τηλέφωνα επικοινωνίας για πληροφορίες:
6974043592 (Τσιμιλιώτης Νίκος), 6982288408 (Ανασέλια Πέρες)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν