Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

τι γίνεται με τη ΛΑΡΚΟ.


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ) ΠΡΑΤΣΟΛΗΣ
Βουλευτής Ευβοίας
Την Πέμπτη 8/6/2017, στα γραφεία της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των νομών που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ με τα Σωματεία της εταιρείας.
Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Πρατσόλης, ο οποίος στην παρέμβασή του τόνισε την αναγκαιότητα να στηριχθεί η βιωσιμότητα της εταιρείας όχι μόνο για το συμφέρον της Εθνικής Οικονομίας, λόγω του στρατηγικού της
χαρακτήρα αλλά και των εργαζομένων και της ευρύτερης περιοχής. Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στα προβλήματα που οδήγησαν την ΛΑΡΚΟ σ’ αυτό το επικίνδυνο σημείο και δεν είναι άλλα από τα ακόλουθα:
1.       Η τυχοδιωκτική και ρουσφετολογική πολιτική των προηγούμενων διοικήσεων και των προηγούμενων Κυβερνήσεων.
2.       Η ληστρική εκμετάλλευση της ΔΕΗ που χρέωνε την εταιρεία με 58€/mwh ενώ σήμερα η Κυβέρνησή μας μείωσε την τιμή σε 37€/mwh.
3.       Το απαράδεκτο hedging (συμβόλαιο πώλησης σταθερής τιμής) που η Κυβέρνηση της Ν.Δ είχε εφαρμόσει στα χρόνια 2004 – 2009 το οποίο στοίχισε στην εταιρεία περίπου 550.000.000 $. Περιέργως τότε η εποπτεία της ΛΑΡΚΟ μεταφέρεται από το ΥΠ.ΑΝ. στο ΥΠ.ΟΙΚ. και μάλιστα στον τότε Υφ. Οικ. Τον κ. Δούκα. Ορίζεται διοίκηση έμπειρη στα τραπεζικά προϊόντα και αρχίζει ένα ξέφρενο παιχνίδι με τις προπωλήσεις του Ni σε σταθερή τιμή. Όσο οι τιμές του Νικελίου ανεβαίνουν τόσο η ΛΑΡΚΟ έχει απώλειες κερδών. Οι τιμές του Ni έφθασαν το 2007 μέχρι τα 52.000$/τ. με μέση τιμή έτους τα 38.000$/τ.
Οι απώλειες κερδών της ΛΑΡΚΟ αυτής της περιόδου έχουν υπολογιστεί στα 450.000.000 $.
Πέραν αυτού, στο φορολογικό έλεγχο του 2009 η εφορία δεν δέχθηκε τα έξοδα του hedging σαν έξοδα διασφάλισης τιμής και καταλόγισε στην εταιρεία το ποσό των 195.000.000 ως φορολογικές διαφορές.
4.       Η απαράδεκτη πολιτική των προηγούμενων Κυβερνήσεων που δεν προσέφυγαν υπερ της εταιρείας στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια  για το θέμα των Κρατικών ενισχύσεων που σήμερα η ΛΑΡΚΟ είναι υπόδικη.
Και πολλές άλλες μεγάλες ή μικρές παρεμβάσεις που διόγκωσαν τα χρέη της εταιρείας.
Τόνισε δε ότι είναι αδύνατον να χαράξεις το μέλλον μιας εταιρείας αν πρώτα δεν αναλύσεις τα αίτια που έφεραν την εταιρεία στη δεινή αυτή θέση. Η επιλεκτική αμνησία κάποιων, και στο θέμα της ΛΑΡΚΟ, σίγουρα βοηθάει την δική τους πολιτική πορεία, όχι όμως την προοπτική της ίδιας της εταιρείας.
Καταλήγοντας, δεσμεύτηκε να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις για την ομαλή πορεία της εταιρείας.


Εκ του πολιτικού Γραφείου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν