Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εργατοϋπάλληλοι Δήμων μαζί με τους ρετσινάδες στην Αθήνα.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΡΗΤΙΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ –
       ΔΑΣΕΡΓΑΤΩΝ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

   Μετά τις κινητοποιήσεις του κλάδου μας και τις καταλήψεις των Δημαρχείων της περιοχής το Φλεβάρη, συνεχίζουμε με κάθοδο στην Αθήνα την Πέμπτη 15 Ιούνη 2017.
Παρά τις υποσχέσεις, τα προβλήματά μας παραμένουν και οδηγούμαστε στον αφανισμό και την ανεργία!!!
Διεκδικούμε:
0,50 €/κιλό τουλάχιστον ενίσχυση ρητίνης για το 2016.
Κατάργηση της φορολόγησης με 22% και της προκαταβολής φόρου 22% (δηλ. 44% φόρο).

Δωρεάν παροχή εφοδίων (σακούλες, φάρμακα κλπ).
Καλούμε τους κατοίκους, τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς της περιοχής να στηρίξουν τον αγώνα μας.
Λέμε όχι στην κοροϊδία κυβέρνησης και κομμάτων της αντιπολίτευσης, που από τη μια μας δίνουν υποσχέσεις και από την άλλη ψηφίζουν μνημόνια και μέτρα που μας αφανίζουν.
Αυτός ο αγώνας μας αφορά όλους, γιατί 1.000 τουλάχιστον οικογένειες καταδικάζονται στην ανεργία και τη φτώχεια.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!!!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!!!

ΤΟ Δ. Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 
        Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Δήμων Β. Εύβοιας, χαιρετίζει τον αγώνα επιβίωσης των ρετσινάδων που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.
Οι ρετσινάδες της Εύβοιας βγήκαν στους δρόμους του αγώνα για την επιβίωσή τους. Την Πέμπτη 15 Ιούνη 2017 κατεβαίνουν στην Αθήνα!!!
•      Παλεύουν με νύχια και με δόντια για να κρατήσουν τη δουλειά τους. Να παραμείνουν στα χωριά, να ζουν τις οικογένειές τους με αξιοπρέπεια.
•      Παλεύουν την άθλια πολιτική Κυβέρνησης και Ε.Ε., που τους ξεκληρίζει και τους οδηγεί στην ανεργία.
Ο αγώνας τους, είναι και δικός μας αγώνας. Είναι κοινός αγώνας των εργατών, των ανέργων, των αγροτών, των συνταξιούχων, των μικροεπαγγελματιών και μικροεμπόρων, της νεολαίας.
Η κυβερνητική προπαγάνδα που έχει ως στόχο είτε να ξεγελάσει τους ρετσινάδες είτε να τους συκοφαντήσει στους εργαζόμενους προκειμένου να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό πρέπει να πέσει στο κενό. 
Ασπίδα μας είναι η αλληλεγγύη και η συμμαχία μας.
Αυτόν τον κοινό αγώνα σήμερα τον δυναμώνουμε περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και καλούμε τα μέλη μας και όλους τους κατοίκους της περιοχής να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των ρετσινάδων.

Λ. Αιδηψού 09/06/ 2017


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΓΕΡΑΛΗΣ                                               ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν